Uspješno završeni Dani osiguranja Republike Srpske DOR

16.11.2022

Dani osiguranja Republike Srpske DORS u organizaciji Udruženja društava za osiguranje Republike Srpske uspješno su održani 27. i 28.  oktobra u Banjaluci.

Dvodnevnom događaju prisustvovalo je više od 200 učesnika iz BiH i regiona. Na centralnom događaju, konferenciji pod nazivom “Izazovi u sektoru osiguranja u doba globalne neizvjesnosti” govorila su 23 predavača.

Osim predstavnika struke, na konferenciji je govorio i Radovan Višković predsjednik Vlade Republike Srpske koji je ovom prilikom i najavio da će se promeniti odnos države prema osiguravajućim društvima, te najavio i donošenje novog Zakona o osiguranju.

Na danima osiguranja RS Udruženje osiguravača Srbije i Udruženje društava za osiguranje RS potpisali su izjavu o saradnji. To podrazumjeva da je Udruženje osiguravača Srbije stavilo Republici Srpskoj na raspolaganje nekoliko miliona evra vrijednu opremu, softverska rješenja i hardver za razvoj tržišta osiguranja. U pitanju je informacioni sistem koji je regulisao brojne probleme na tržištu Srbije. Zahvaljujući primjeni tog informacionog sistema, povećano je interesovanje građana za polise osiguranja.

Događaj je pratilo 15 akreditovanih medija iz zemlje i regiona.

Fotografija sa DORS-a možete pogledati OVDJE